Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Excursie Italia

Descriere

Destinatie: Slovenia

Durata: 1 zi, fara cazare


LJUBLIANA - VENETIA - PADOVA - BOLOGNA
- FLORENTA - PISA - ROMALjubliana - Venetia - Bazilica Sfantul Anton din Padova - Florenta - Roma - Assisi


TARIFUL INCLUDE:
a transport cu autocar modern;
a 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel de 3*;
a vizite ghidate - insotitor de grup din Romania

TARIFUL NU INCLUDE:
a Asigurare storno si/sau medicala
a Pachet 5 cine (mese de seara) 75 euro/pers.
a Taxa statiune, aprox. 3 euro/pers./noapte
a Audio guide, aprox. 3 euro/pers./zi
-Intrari la obiectivele turistice: Muzeele
Vaticanului: aprox. 30 euro/pers., Colosseum: apox. 25 euro/pers., Ghid Local
in Roma: aprox. 15 euro/pers./zi, Basilica Santa Croce Florenta: aprox. 8
euro/pers. Transport public Roma si Florenta: aprox. 15 euro/pers., Tren si
Vaporetto Venetia: aprox. 30 euro/pers.


* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup mai mic de persoane tariful se va recalcula. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.
** La inscriere se achita un avans de minim 30%, diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.
*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

Documente
de calatorie si conditii de intrare:


-Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe
teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere
chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia
de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot
fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata
intrarea si de aceea este obligat sa
informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara
granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu
statele in care are loc desfasurarea programului.


-Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi
lasta sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa
aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste)
legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu
este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte
la frontiera).


-Pentru calatorie este necesara cartea de identitate valabila sau
pasaportul valabil.


-Pentru informatii complete accesati pagina: https://www.mae.ro

BINE DE STIUT!


-Este necesara prezenta la aeroport cu 3 ore mai
devreme fata de orele de plecare mentionate


-Agentia de turism nu este responsabila de
eventualele modificari ale zilelor sau orarului zborurilor, operate de
companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului
survenite datorita acestora


-Desi se fac toate eforturile pentru a opera
tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile,
drumuri blocate, etc.) poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau
ordinea obiectivelor din itinerar, fara a afecta structura generala a
programului.


-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare
este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale


-Distribuirea camerelor se face la receptie si
orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre
client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
-Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:

-Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
-30% se achita la inscriere
*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
-0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila
-30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de srvicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat, SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale:

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup) Semnatura

Destinatie: Slovenia

Durata: 1 zi, fara cazare


LJUBLIANA - VENETIA - PADOVA - BOLOGNA
- FLORENTA - PISA - ROMALjubliana - Venetia - Bazilica Sfantul Anton din Padova - Florenta - Roma - Assisi


TARIFUL INCLUDE:
a transport cu autocar modern;
a 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel de 3*;
a vizite ghidate - insotitor de grup din Romania

TARIFUL NU INCLUDE:
a Asigurare storno si/sau medicala
a Pachet 5 cine (mese de seara) 75 euro/pers.
a Taxa statiune, aprox. 3 euro/pers./noapte
a Audio guide, aprox. 3 euro/pers./zi
-Intrari la obiectivele turistice: Muzeele
Vaticanului: aprox. 30 euro/pers., Colosseum: apox. 25 euro/pers., Ghid Local
in Roma: aprox. 15 euro/pers./zi, Basilica Santa Croce Florenta: aprox. 8
euro/pers. Transport public Roma si Florenta: aprox. 15 euro/pers., Tren si
Vaporetto Venetia: aprox. 30 euro/pers.


* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup mai mic de persoane tariful se va recalcula. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.
** La inscriere se achita un avans de minim 30%, diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.
*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

Documente
de calatorie si conditii de intrare:


-Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe
teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere
chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia
de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot
fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata
intrarea si de aceea este obligat sa
informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara
granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu
statele in care are loc desfasurarea programului.


-Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi
lasta sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa
aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste)
legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu
este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte
la frontiera).


-Pentru calatorie este necesara cartea de identitate valabila sau
pasaportul valabil.


-Pentru informatii complete accesati pagina: https://www.mae.ro

BINE DE STIUT!


-Este necesara prezenta la aeroport cu 3 ore mai
devreme fata de orele de plecare mentionate


-Agentia de turism nu este responsabila de
eventualele modificari ale zilelor sau orarului zborurilor, operate de
companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului
survenite datorita acestora


-Desi se fac toate eforturile pentru a opera
tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile,
drumuri blocate, etc.) poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau
ordinea obiectivelor din itinerar, fara a afecta structura generala a
programului.


-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare
este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale


-Distribuirea camerelor se face la receptie si
orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre
client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
-Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:

-Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
-30% se achita la inscriere
*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
-0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila
-30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de srvicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat, SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale:

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup) Semnatura

Itinerariu

Ziua 1

(JOI, 12.10.2023): CLUJ NAPOCA - BAIA MARE - BUDAPESTA - LUBLIJANA - VENETIA
Plecare aproximativ la ora 00:30 din Cluj Napoca pe ruta Baia Mare - Satu Mare spre Budapesta - Ljubliana - Trieste. Dupa-amiaza o vom petrece in Slovenia, o mica tara cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsa din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua intr-una din terasele din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason si argonautii sai au omorat dragonul, care a devenit simbolul orasului. Vom trece peste raul Ljublianka pe Podul Triplu si pe Podul Dragonului, vom vedea Fantana celor 3 rauri ale Carniolei si vom admira castelul-resedinta al ducilor de Carintia.
Cazare la hotel de 3* in zona Venetia.

Ziua 2

(VINERI, 13.10.2023): PADOVA - BOLOGNA - FLORENTA
Dupa micul dejun vom pleca spre Padova, unde vom merge sa multumim si sa ne rugam pentru sanatate si pentru multe altele la mormantul Sfantului Anton din Bazilica ce ii poarta numele. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc inconjurat de statui Prato della Valle si Basilica di Santa Giustina unde este inmormantat Sf. Apostol si Evanghelist Luca. Dupa-amiaza, la Bologna, vom face cunostinta cu un oras cu o traditie antica, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care gazduieste cea mai veche Universitate a Europei, fondata in 1088.
Cazare la hotel de 3* in Montecatini Terme (in apropiere de Florenta), una dintre cele mai frumoase statiuni termale ale Italiei.

Ziua 3

(SAMBATA, 14.10.2023): FLORENTA - ROMA
Dupa micul dejun ajungem la Florenta, pentru a vedea de unde a inceput Renasterea. Incepem plimbarea noastra din Piazza del Duomo. Admiram catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei si capela cu sculpturile lui Michelangelo in care se odihnesc reprezentantii cei mai importanti ai familiei Medici. Trecem prin fata Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste raul Arno, atat de frumos incat nici nemtii nu s-au indurat sa-l distruga.
O data ce am luat pauza de pranz binemeritata, fixam noua destinatie: Roma - Cetatea Eterna!
Cazare la hotel de 3* in zona Roma.

Ziua 4

(DUMINICA, 15.10.2023): ROMA
Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem pelerinajul nostru cu Muzeele Vaticanului (rezervarea prealabila) cu Muzeul Papa Mobilelor, Pinacoteca, si celebra Capela Sixtina pictata de Michelangelo. Vizitam apoi Bazilica Sf. Petru cu statuia sfantului si admiram Pieta a lui Michelangelo, coboram in subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne indreptam pe langa Castelul San Angelo (fosta resedinta papala) spre Carcera Mamertina, in care se spune ca au fost intemnitati Petru si Pavel.
Cazare in acelasi hotel din zona Roma.

Ziua 5

(LUNI, 16.10.2023): ROMA
Dupa micul dejun incepem din nou plimbarea prin Roma, cu o oprire la Colosseum (rezervarea prealabila), trecand apoi pe la Biserica Sfantul Petru in Lanturi, in care se afla opera neterminata a lui Michelangelo - Moise, si unde sub altar sunt tinute lanturile cu care a fost inlantuit Sf. Petru, pe la Columna lui Traian si Capitoliu, Fontana di Trevi si Piazza di Spagna.
Dupa-amiaza ajungem la San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, in care sunt scarile pe care Isus le-a suit la palatul lui Irod in Ierusalim.
Cazare la acelasi hotel 3* din zona Roma.

Ziua 6

(MARTI, 17.10.2023): ROMA - ASSISI - PADOVA
Dupa micul dejun devreme ne incepem calatoria spre Assisi vedem bazilica papala etajata a Sf. Francisc si bisericuta Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important in viata sfantului si in care si-a petrecut si ultimele zile din viata pamanteasca.
Cazare la hotel de 3* in zona Padova.

Ziua 7

(MIERCURI, 18.10.2023): VENETIA - MARIBOR
Dupa micul dejun pronim spre Venetia unde vom vedea catedrala bizantina a Venetiei strajuind intinderea de ape inca din secolul al VII - lea, Piata San Marco - cu Bazilica, Palatul Dogilor si Campanilla inalta de aproape 100 m. Canalele si stradutele inguste evoca amintirea timpurilor apuse, cand Venetia era cea mai puternica republica marinara din Marea Adriatica.
Cazare hotel de 3* in zona Maribor.

Ziua 8

(JOI, 19.10.2023): MARIBOR - ROMANIA
Mic dejun urmat de o scurta plimbare prin Maribor, al doilea oras al Sloveniei.
Plecam apoi spre casa.

Ziua 1

(JOI, 12.10.2023): CLUJ NAPOCA - BAIA MARE - BUDAPESTA - LUBLIJANA - VENETIA
Plecare aproximativ la ora 00:30 din Cluj Napoca pe ruta Baia Mare - Satu Mare spre Budapesta - Ljubliana - Trieste. Dupa-amiaza o vom petrece in Slovenia, o mica tara cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsa din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua intr-una din terasele din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason si argonautii sai au omorat dragonul, care a devenit simbolul orasului. Vom trece peste raul Ljublianka pe Podul Triplu si pe Podul Dragonului, vom vedea Fantana celor 3 rauri ale Carniolei si vom admira castelul-resedinta al ducilor de Carintia.
Cazare la hotel de 3* in zona Venetia.

Ziua 2

(VINERI, 13.10.2023): PADOVA - BOLOGNA - FLORENTA
Dupa micul dejun vom pleca spre Padova, unde vom merge sa multumim si sa ne rugam pentru sanatate si pentru multe altele la mormantul Sfantului Anton din Bazilica ce ii poarta numele. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc inconjurat de statui Prato della Valle si Basilica di Santa Giustina unde este inmormantat Sf. Apostol si Evanghelist Luca. Dupa-amiaza, la Bologna, vom face cunostinta cu un oras cu o traditie antica, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care gazduieste cea mai veche Universitate a Europei, fondata in 1088.
Cazare la hotel de 3* in Montecatini Terme (in apropiere de Florenta), una dintre cele mai frumoase statiuni termale ale Italiei.

Ziua 3

(SAMBATA, 14.10.2023): FLORENTA - ROMA
Dupa micul dejun ajungem la Florenta, pentru a vedea de unde a inceput Renasterea. Incepem plimbarea noastra din Piazza del Duomo. Admiram catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei si capela cu sculpturile lui Michelangelo in care se odihnesc reprezentantii cei mai importanti ai familiei Medici. Trecem prin fata Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste raul Arno, atat de frumos incat nici nemtii nu s-au indurat sa-l distruga.
O data ce am luat pauza de pranz binemeritata, fixam noua destinatie: Roma - Cetatea Eterna!
Cazare la hotel de 3* in zona Roma.

Ziua 4

(DUMINICA, 15.10.2023): ROMA
Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem pelerinajul nostru cu Muzeele Vaticanului (rezervarea prealabila) cu Muzeul Papa Mobilelor, Pinacoteca, si celebra Capela Sixtina pictata de Michelangelo. Vizitam apoi Bazilica Sf. Petru cu statuia sfantului si admiram Pieta a lui Michelangelo, coboram in subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne indreptam pe langa Castelul San Angelo (fosta resedinta papala) spre Carcera Mamertina, in care se spune ca au fost intemnitati Petru si Pavel.
Cazare in acelasi hotel din zona Roma.

Ziua 5

(LUNI, 16.10.2023): ROMA
Dupa micul dejun incepem din nou plimbarea prin Roma, cu o oprire la Colosseum (rezervarea prealabila), trecand apoi pe la Biserica Sfantul Petru in Lanturi, in care se afla opera neterminata a lui Michelangelo - Moise, si unde sub altar sunt tinute lanturile cu care a fost inlantuit Sf. Petru, pe la Columna lui Traian si Capitoliu, Fontana di Trevi si Piazza di Spagna.
Dupa-amiaza ajungem la San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, in care sunt scarile pe care Isus le-a suit la palatul lui Irod in Ierusalim.
Cazare la acelasi hotel 3* din zona Roma.

Ziua 6

(MARTI, 17.10.2023): ROMA - ASSISI - PADOVA
Dupa micul dejun devreme ne incepem calatoria spre Assisi vedem bazilica papala etajata a Sf. Francisc si bisericuta Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important in viata sfantului si in care si-a petrecut si ultimele zile din viata pamanteasca.
Cazare la hotel de 3* in zona Padova.

Ziua 7

(MIERCURI, 18.10.2023): VENETIA - MARIBOR
Dupa micul dejun pronim spre Venetia unde vom vedea catedrala bizantina a Venetiei strajuind intinderea de ape inca din secolul al VII - lea, Piata San Marco - cu Bazilica, Palatul Dogilor si Campanilla inalta de aproape 100 m. Canalele si stradutele inguste evoca amintirea timpurilor apuse, cand Venetia era cea mai puternica republica marinara din Marea Adriatica.
Cazare hotel de 3* in zona Maribor.

Ziua 8

(JOI, 19.10.2023): MARIBOR - ROMANIA
Mic dejun urmat de o scurta plimbare prin Maribor, al doilea oras al Sloveniei.
Plecam apoi spre casa.